Tre horisontella streck

33 000 fotbollsfans visar sitt stöd för Haiti och Pakistan

Fler än trettio internationella fotbollsstjärnor ställde upp i en fotbollsmatch för att stödja Haiti och Pakistan efter jordbävningen och de svåra översvämningarna.

Match Against Poverty lockade över 33 000 fans till Karaiskakis Stadium i Piraeus i Grekland där de visade sitt stöd för de drabbade och tittade på matchen som slutade oavgjort med 2-2.

I lag ”Zidane” som spelade mot värdklubben Olympiacos kunde man förutom Zinedine Zidane och Ronaldo även hitta portugisen Sá Pinto. Olympiacos bjöd in ytterligare femtio fotbollsstjärnor från hela världen för att spela matchen som livesändes i 30 olika länder.

FN:s Utvecklingsprogram UNDP organiserar Match Against Poverty tillsammans med ambassadörerna Zinédine Zidane och Ronaldo. Syftet är att stödja Millenniemålen att minska fattigdom och öka levnadsvillkoren för människor världen över till år 2015. Enligt Stéphane Dujarric från FN:s utvecklingsprogram UNDP kan sport vara ett kraftfullt verktyg för att ge en positiv påverkan på miljoner människor.

Zidane deltog på presskonferensen före matchen:
– Vi kan inte tillåta att människor i Haiti och Pakistan lider i tystnad. Genom den här matchen hoppas vi att människor kan förstå att vi kan göra något tillsammans.

Läs mer om Match Against Poverty här

Läs mer om millenniemålen här

Jämför Sverige och Grekland här

Relaterade artiklar

Relaterade videoklipp