Tre horisontella streck

Gatubarn har byggt hotell i Tanzania

Organisationen Watoto Foundation ger gatubarn i Tanzania en chans till ett bättre liv. Nu jobbar barnen på ett hotell de själva byggt.

[TweetThis]Exakt hur många barn som sover på gatorna i Tanzania vet ingen säkert. Man brukar gissa att det rör sig om flera hundra tusen.[/TweetThis] Watoto Foundation arbetar för att få bort barnen från gatorna och ge dem chansen till ett bättre liv.

Barnen som får hjälp av Watoto Foundation får först en utbildning i utbyte mot att de inte rymmer eller tar droger. Efter flera års utbildning hamnar de sedan på Kiboko Lodge.

Unga kvinnor hämtar vatten från en vattenpump byggd med FN:s hjälp. Bubango, Tanzania. Foto: UN Photo/Evan Schneider

Unga kvinnor hämtar vatten från en vattenpump byggd med FN:s hjälp. Bubango, Tanzania. Foto: UN Photo/Evan Schneider

Kiboko Lodge är ett hotell som byggts med hjälp av de före detta gatubarnen och där personalen också består av de som fått hjälp av Watoto Foundation. Enligt organisationens grundare Noud Van Hout, var beslutet att starta ett hotell något av en slump. Det fanns inget billigt hotell i området för de många turister som besöker berget Kilimanjaro. Dessutom behövde organisationen få ut de barn de utbildat i arbete.

Emmanuel, ett före detta gatubarn som genomgått utbildning och nu arbetar som kock på hotellet, är glad:
– Jag är stolt över att göra ett ärligt jobb när jag lagar mat åt betalande gäster. Det får mig att känna mig så glad, säger han.

Läs mer om Watoto Foundation i Tanzania här

Jämför Sverige och Tanzania här

 

 

Publicerad: 2011 12 02

Relaterade artiklar

Relaterade videoklipp