Tre horisontella streck

Små lån ger stora möjligheter i Egypten

[TweetThis]Världsbanken arbetar tillsammans med Social Fund for Development för att ge mikrolån till egyptiska kvinnor.[/TweetThis]

Projektet går ut på att ge framför allt kvinnliga småföretagare i Egypten ökad tillgång till pengar.
– Småföretag har en jättepotential att skapa välbehövda arbetstillfällen för Egyptens växande unga befolkning, säger A. David Craig, Världsbankens landchef i Egypten.

 

Flyktingar från Libyen får hjälp av FN i Sallum, Egypten. Foto: UN Photo/UNHCR/P Moore

Flyktingar från Libyen får hjälp av FN i Sallum, Egypten. Foto: UN Photo/UNHCR/P Moore

En viktig del av projektet är dess fokus på kvinnor. Många studier visar kvinnor spenderar mer av sin inkomst på familjen än män. Det betyder att familjens välfärd blir större och barn får bättre tillgång till bland annat sjukvård och utbildning. I Egypten efter revolutionen är mikrolån viktiga eftersom de kan skapa arbetstillfällen och se till att landets kvinnor och unga får en inkomst.

Naema Basyouni använder lånet till att utöka sin lilla syverkstad till en stor och lönsam verksamhet. Hon använde pengarna till att köpa in material som hon syr kläder av och sedan säljer.
– Utan mitt företag hade mina barn inte kunnat få en utbildning, säger hon.

Länk: http://web.worldbank.org/WBSITE/EXTERNAL/NEWS/0,,contentMDK:23001970~menuPK:34460~pagePK:34370~piPK:34424~theSitePK:4607,00.html

 

Publicerad: 2011. 11. 29

Relaterade artiklar

Relaterade videoklipp