Tre horisontella streck

Unga libyer lär sig om media efter revolutionen

[TweetThis]Unga libyska journalister utbildas av experter inom media, press och mänskliga rättigheter.[/TweetThis] – Seminariet överträffade mina förväntningar och jag ska använda mig av det jag lärt mig när jag återvänder till Libyen, sa deltagaren Nada Al-Bacora.

21 unga libyska journalister deltog i seminariet som pågick i fem dagar. Det handlade mycket om medias roll i Libyen efter revolutionen i februari 2011. Seminariet var det första i en serie som kommer att anordnas för att stödja demokrati och frihet i Libyen. Förutom att diskutera med experter fick deltagarna också bland annat besöka tv-kanaler, tidningar och människorättsorganisationer:

– Vi lärde ut liberala värderingar och mänskliga rättigheter som kan bidra till att unga människor skapar en objektiv, självständig och professionell media, sa en representant för Friends of Free Libyia, en av grupperna som ledde seminariet.

Unga flickor viftar med den libyska flaggan i en anti-Qadhafi demonstration i Tripoli, Libyen. Foto: UN Photo/Iason Foounten

Unga flickor viftar med den libyska flaggan i en anti-Qadhafi demonstration i Tripoli, Libyen. Foto: UN Photo/Iason Foounten

Efteråt var de unga journalisterna entusiastiska:
– Jag kommer att åka tillbaka till Libyen med ett nytt synsätt och nya tankar om media, sa deltagaren Mohamed Hassan Ben Dardaf.

Läs mer om Friends of Free Libyia här

Jämför Sverige och Libyen här

Publicerad: 2011. 10. 25

Relaterade artiklar

Relaterade videoklipp